Prin accesarea acestui site esti deacord cu faptul ca folosim cookies

Hope and Homes for Children: O casă și o familie pentru fiecare copil

Prevenirea separării copilului de familie vizează, în fapt, însăşi cauza instituţionalizării şi încearcă să elimine riscurile de separare a copiilor de familiile lor naturale sau extinse. Programul presupune evaluarea nevoilor şi riscurilor familiilor vulnerabile incluse în program, ai căror copii sunt în risc de separare și/sau instituționalizare; stabilirea unor planuri de intervenţie şi sprijin; alocarea efectivă a unor resurse diversificate de sprijin, inclusiv material; și furnizarea de servicii complexe de informare şi consiliere.

Sustenabilitatea intervențiilor este asigurată prin continua monitorizare oferită de Hope and Homes for Children și de autoritățile locale.

În plus, prevenirea abandonului presupune conștientizarea autorităților locale care fie nu consideră prevenirea ca o prioritate în munca lor (neavând buget special alocat pentru identificare copiilor vulnerabili și implementarea unor soluții pentru ei), fie au un număr insuficient de membri de personal ori resurse materiale necesare pentru inventarierea cazuisticii din comunități.

Partner logo